Monday, February 21, 2011

Fast Update #2


Alhamdulillah.. Aku diberi kekuatan untuk menulis di blog ini setelah agak lama blog ini tidak dikemaskini. Bacalah, kalau kalian sudi.

#1 Mushmello dot com di majalah Intrend

Buat kawan-kawan & readers yang maseh tak tau, blog mushmello.com telah di'review secara ringkas di dalam majalah intrend keluaran Februari 2011. Satu pencapaian yang tak disangka sejak aku mula ber'blogging kira-kira setahun yang lalu. Hah, apa lagi? Pekata korang pergi beli satu kat kedai sebelum kehabisan stok. Cover artist untuk Intrend keluaran Februari 2011 ni ialah Juliana Evan.



Pada mulanya aku sendiri pun tak tau yang blog mushmello.com keluar di majalah Intrend. Terima kaseh kepada seorang reader Intrend yang maklumkan kepada aku akan perkara ini.Yeah!

#2 Maaf

Maaf, maaf & maaf. Minta maaf banyak-banyak kepada kawan-kawan yang ada request tutorial & lukisan daripada aku. Ya, aku sudah berjanji akan memenuhi permintaan kalian tapi hingga ke saat ini maseh belum tertunai. Sebabnya? Adakalanya masa mencemburui aku, yeah ayat biasa yang kalian dengar, mungkin sebab ini sudah lapuk. Tapi mungkin juga sebabnya ialah aku ialah seseorang yang suka menunggu saat yang sesuai untuk melakukan sesuatu yang dipinta, tunggu mood yang betul-betul baik datang, untuk menghasilkan sesuatu yang terbaik. Sabar ye? Nanti aku penuhi jua.kehkehkeh

Maaf juga kepada para pembaca mushmello.com kerana aku sudah teramat jarang update blog ni. Bulan Januari yang lepas hanya satu entri & nampak gayanya bulan Februari ni mungkin hanya satu entri jua iaitu entri yang korang tengah baca neh.huu! Ya ya..Aku tau blog aku ni tak popular, tapi aku tau blog mushmello.com mempunyai para pembaca yang setia.Terima kaseh!

#3 Kerja

Ya, sekarang aku bekerja di Kuala Lumpur. 6 hari seminggu. Hari Isnin, Selasa, Rabu, Khamis, Jumaat & half day pada hari Sabtu. Hanya hari Sabtu pada minggu pertama setiap bulan saja cuti. Penat memang penat tapi setakat ini, i love my job! ngeh ngeh

Rutin harian? Pukul 8 bertolak dari rumah sewa, mencelah-celah di sebalik kenderaan yang teramat sesak, menunggu polis trafik yang lama gila untuk memberi lampu hijau & bla bla bla. Hampir 8.30, singah di kedai kopi berhampiran tempat kerja, minum sorang-sorang & then, punch card masuk kerja. Pukul 1 (biasanya pukul 1.15) keluar makan, solat Zohor & pukul 2 masuk kerja semula. Pukul 5.30 (setakat ini pukul 6 lebih) keluar dari pejabat & bertolak pulang.

Ah, mencelah-celah lagi di sebalik kenderaan yang teramat sesak berbanding di pagi hari sambil mem-preng prenng motosikal dengan harapan ada awek sorang dua yang menoleh.kehkeh takde la. Apapun,terasa sungguh indie begini!

#4 Kasut Asics Onitsuka Tiger

Ah, hari Jumaat yang lepas, aku ke masjid yang berhampiran dengan tempat kerja. Seperti biasa, bukak kasut & sorokkan di bawah rak kasut di kaki lima masjid. Selesai saja menunaikan solat Jumaat, tengok-tengok..beliau sudah hilang. "Celako!" Kata aku di dalam hati. Budak berhingus mana yang curi kasut aku tu. Hampir sekeliling masjid aku berkaki ayam tercari-cari kemana hilangnya kasut itu namun tidak mungkin ditemui semula. Ah, tiada guna aku menanti,lalu aku berlalu dari situ dengan seribu kelukaan. "Astagfirullah..".Monologku sendirian.

Aku tidak bermaksud untuk bengang apabila menyedari kasut dicuri sekejap tadi. Ya, kasut itu agak mahal bagi orang seperti aku. Tapi bukan itu sebabnya aku sesali di atas kehilangannya..Hanya kerana kasut itu adalah hadiah pemberian ibu yang terchenta.. untuk melindungi kaki anaknya sempena mencari rezeki di ibu kota, jauh dari kampung halaman.

Bye si belang hijau.Sampai di sini saja khidmatmu untuk ku.

Dan kerana sebab itu, aku agak terkilan yang amat. Takde mood untuk meneruskan kerja separuh hari lagi namun aku gagahi jua. Ya, menunggang motosikal dengan berkaki ayam, pulang dari masjid & kemudian, singgah di sebuah supermarket untuk membeli sepasang kasut untuk disarungkan di sepasang kaki yang berkaki ayam yang sedang berjalan di dalam pasaraya di tika itu.Peduli apa orang cakap? Slumber je aku jalan kaki ayam dalam kedai.Kahkahkah

Last-last, beli sepasang kasut yang berharga RM9. Ok la tu dari tak pakai apa-apa.Kehkeh

p/s: Kau! Budak yang curi kasut aku! Aku redha atas apa yang terjadi tapi aku akan perlahan-lahan halalkan kasut itu untuk kau!

#5 Imam muda?

Seperti yang aku cakapkan di atas, rutin harian aku selepas selesai makan waktu lunch hour, aku akan menunaikan solat Zohor di surau berdeketan dengan tempat kerja aku tu. Kebiasaannya, tidak ramai jemaah yang menunaikan solat Zohor di situ. Orang dewasa 2,3 orang, budak-budak & adalah remaja 2,3 orang jugak. Sudah 2 kali aku dipinta mengimamkan para makmum di situ & setakat ini aku tak menolak. Yang aku hairankan, ke mana hilangnya ustaz/imam yang sedia biasa disitu? Adus.

#6 The other bloggyies.

Apa ke-makhlukkan kah bloggyies tuh? Entah. Tiba-tiba je terlintas nak taip.Hakhak. Ringkas kata, selain blog mushmello.com ni, aku juga ada 2 blog lain iaitu mello's says & mello hello say hello good bye. Jangan lupa singgah ye? Hee

#7 The Strokes

Korang tau band The Strokes? Ah, band kesukaan aku semenjak alam persekolahan lagi. First english band yang aku kenali di bangku sekolah.Kuikui dah tu apa hal nya? Takde pape. Ni ada single terbaru dari album terbaru. Melodinya memang santai seperti album pertama mereka. Layan lah. Susah-susah aku buat video ni. Kahkahkah



Slip back out of whack at your best.
It's a nightmare..
So I'm joining the army.

Know how folks back out, I still call.
Will you hate for me now?

We got the righteous advice to use it
Got everything but you can just choose it
I won't just be a puppet on a string

Don't go that way.
I'll wait for you.

And I'm tired of all your friends
Listening at your door
And I won't, I better call you.

So long, my friend and adversary.
But I will call you.

Get dressed, jump out of bed and do it best.
Are you OK?
I've been out around this town
And everybody's been singing the same song ten years.

I'll wait for you.
Will you wait for me too?

And they sacrifice their lives
In our land are all closed eyes.
I've been saying we're beaten down, I won't say it again.
So long, my end.
The sorry embrace.

Don't go that way.
I'll wait for you.

I'm tired of all your friends,
Knocking down your door.
Get up in the morning, give it your all.
So long, my friend and adversary.
I'll wait for you.


p/s: Akan cuba untuk update blog dengan entri-entri seperti dulu. InsyaAllah. Tapi entah la bila.









blog comments powered by Disqus
 

Kembali ke atas




Side Project under mello's: Wow! Bundle