Friday, December 17, 2010

Dear whoever, ini rupa saya.

Ni tepi KB mall Kota Bharu, alah, kat parkir moto tepi tu..

Assalamualaikum & salam sejahtera kepada semua.

Malam ni aku ada sedikit kesempatan untuk update blog, tapi aku kira entri ini bukanlah entri yang berkualiti, jauh lagi berinformasi mahupun menghiburkan. Entri ni, khas buat mereka yang ingin tahu siapakah disebalik nama Mello Hello yang entah apa-apa. Sering kali aku menerima pertanyaan, "kenapa tak tunjuk saja muka kat blog?", "kenapa letak gambar separuh?", "abg Mello, letak la gambar kat blog" dan lain-lain lagi dan sudah tentu, kebanyakkan yang bertanya adalah anonymous.

Konklusi aku, anonymous ni adalah new readers disini, kerana aku pernah letak gambar aku dalam beberapa entri sebelum ni, itu pun kerana memenuhi tajuk entri seperti contest yang aku sertai. Sesiapa yang sudah lama mengikuti blog ini, sudah pasti tak heran macam mana rupa paras aku neh. Oh ya, kat fanpage pun aku letak gambar aku sekeping. Jadi di benak aku ni, mungkin mereka tersesat buat kali pertama disini & hanya fokus di header blog. Oh no no. Tidak professional begitu kalau hendak stalk seseorang. Tiru macam saya ye? Saya suka stalk orang.Kehkeh

Jadi, tatap la photo aku puas-puas. Aku tebalkan muka tau buat entri ni. Entri poyo letak gambar sendiri. *mulai loya

Dimulai dengan gambar masa kecik.ye ye sengih,jemput sengih juga.

versi suka hitam.


Ni masa jadi tutor kat rumah, ngajar budak-budak sekolah, budak-budak lain dah balik, tinggal beliau sorang je.ish-ish

versi ayu.


Versi photo panorama kurang menjadi sebab ada intruders dua orang eh tiga orang la baru perasan,siyes! kat tengah laut tu.

ye, versi tangkap gambar sendiri dalam jamban

jamban juga

Versi muka kawan-kawan saya sensor kan, muka saya tak sensor pula.

Lepas balik solat Jumaat

Zaman latihan industri

Ni pun sama juga, kali ni versi dengan bos.


Kenapa aku jarang/tak suka letak gambar sendiri kat blog?

-Bukan prinsip aku menayang muka disini, di facebook lain cerita, lain orang lain cara.
-Bagi aku, letak gambar muka sendiri bukan jadi satu keperluan mahupun informasi kepada readers melainkan mempunyai perkaitan dengan tajuk & kandungan entri/artikel.
-Aku segan, sebab aku tak kacak. Paham? Kahkahkah

Dah la, aku dah menyampah tengok entri ni lama-lama.Hakhak

p/s: Maaf, lepas ni maybe jarang update blog & maaf sebab lama dah tak blogwalking. Sekarang aku sedikit busy dengan urusan untuk masa depan. Esok ke Kuala Lumpur lagi, jumpa di KP9 Putrajaya hari Ahad ni ye?

Salam :)







(read more)

Friday, December 10, 2010

(Photos) Kuala Lumpur International Motor Show 2010


Hari Isnin beberapa hari yang lalu (6 Disember 2010), aku ke Kuala Lumpur untuk bertemu dengan seorang sahabat & juga untuk ke Kuala Lumpur International Motor Show (KLIMS 2010) yang diadakan di Putra World Trade Centre (PWTC). Seperti yang aku jelaskan didalam entri sebelum ini, KLIMS bermula dari 3 hingga 12 Disember 2010.

Bertolak ke Kuala Lumpur pada pukul 12 tengahari, perjalanan selama 4 jam ke Kuala Lumpur bukanlah sesuatu yang asing bagi aku. Kali terakhir aku ke Kuala Lumpur rasanya lebih kurang 10 bulan yang lalu. Cuma kali ni sedikit berlainan rasanya, perhentian bas di sana sekarang bertempat di Bukit Jalil.

Sampai saja di Bukit Jalil lebih kurang pukul 4 petang, tanpa berlengah aku terus ke stesen LRT untuk ke Bandar Tasik Selatan. Di sana, aku bermalam di rumah kawan di Banting yang aku cakapkan tadi. Jadi, aku ke Bandar Tasik Selatan untuk pertukaran ke Komuter yang menuju ke stesen UKM,Bangi. Perjalanan dari Bandar Tasik Selatan ke Stesen UKM,Bangi mengambil masa lebih kurang 15 minit saja, melalui dua hentian sebelum sampai disana iaitu hentian Serdang & hentian Kajang.

Di hentian UKM,Bangi aku dijemput oleh kawan disana & menuju ke rumahnya di Banting yang mengambil masa lebih kurang 40 minit. Jauh juga bagi aku. Cukup sajalah untuk hari Isnin tu, petang hari Selasa (7 Disember 2010), aku & kawan aku tu melepak kejap kat kedai mamak area Banting sebelum ke KLIMS. Tengah syok je layan roti canai kat situ, tiba-tiba sebuah kereta parking kat tepi kedai tu. INSPIRA! hehe. First time aku nengok Proton Inspira kt depan mata & kat atas jalan pula tu. Apalagi, terus snap! la.Kehkeh


Dengan menaiki motosikal, aku & kawan ke PWTC lebih kurang pukul 6 petang dan sampai disana lebih kurang pukul 7 lebih. Tiket untuk masuk ke dewan pameran pada weekdays adalah RM20 & weekend pula RM15.


Untuk student (pamer studend ID Card atau pakai uniform sekolah), bayaran masuk hanya RM5. Selesai saja solat maghrib di situ, kitorang berdua memulakan acara "cuci mata" di situ.yeah jom cuci mata korang pula! Hehe.



Proton Emas




Peminat kah?Hehe

"Ambil la gambar satu lagi..yang macam ni pulak.." Tak tipu ni, akak/cik adik tu yang cakap.. Lupa nak tanya nama hari tu.huu

Perodua Infinite Concept




Proton Jebat




Satria Neo CPS


Proton Lekir




Proton Evolusi G



Nissan R-600




Mitsubishi Lancer


Tiba-tiba lancer termasuk dalam list kereta idaman.kehkeh

Volkswagen Golf

Ni kawan aku tu. Muka dia aku blur'kan untuk menjaga privasi. Jangan ingat muka dia memang macam tu pulak.hehe

Chevrolet Camaro

Oh! Miss Camallo,kau idaman ku jua tapi aku hanya mampu memandang.kehkeh




Bumblebee (Transformer)



The Dark Knight (Batman)





dan pelbagai jenis kereta lagi yang dipamer..





oh! damn.

Superbikes








Banyak lagi gambar yang aku snap tempoh hari tapi cukuplah setakat yang aku letak kat sini.Memang banyak lagi gambar tapi aku tak larat dah nak edit & upload.






(read more)
 

Kembali ke atas




Side Project under mello's: Wow! Bundle