Monday, May 31, 2010

(Gambar) Kecurangan yang tidak dapat disangkal

Gambar-gambar yang sedikit menjolok mata ni aku terima melalui e-mel dari seorang kawan. Terima kasih banyak-banyak. Dapat jugak aku update blog. Nak tulis panjang-panjang sekarang memang tak sempat sangat.











Err,yang ni termasuk dalam kes curang jugak ke? Hehe


Apa yang aku boleh simpulkan dari gambar-gambar kat atas ialah curang-curang ni memang sentiasa berlaku secara realitinya. Tapi takde la secara terang terangan seperti gambar-gambar kat atas tu.Haha.Maybe gambar-gambar kat atas tu atas tujuan hiburan tapi ada mesej yang tersirat.Wah! Sedikit serius bunyinya.Hehe. Jangan menyayangi & memberi harapan kepada seseorang kalau kita tidak yakin dapat tegar padanya.Sekian.







(read more)

Thursday, May 20, 2010

Peri ku bahasa mu (Part 1)

Kita biasa mendengar peribahasa tapi tau kah korang maksud yang tersirat di sebalik peribahasa tu? Haha layann..

Air yang dicincang tak akan putus.. Tapi..



Bagai tikus membaiki labu.. Tapi..




Cubit paha kanan, paha kiri terasa jua.. Tapi..



Biar lambat asalkan selamat.. Tapi..



(read more)

Monday, May 10, 2010

kad cinta dari Cik Aina

Akhirnya,aku mungkiri janji. Tak sampai sebulan pun lagi, aku dah update blog. Kat sidebar tu bukan main lagi cakap tak update maybe berbulan-bulan lamanya. Tapi takpe la kot, mungkir janji pun untuk readers tersayang jugak.Ahaks! Apa khabar kalian semua? Sihat? Wah, bajet mesra la tu.

Ok, maybe ada yang tertanya-tanya aku kat mana sekarang kan? Aku sekarang kat wilayah strawberry, sedang bekerja a.k.a praktikal di sebuah hospital kerajaan di bahagian biomedical engineering. Kerjaan aku sehari-hari ialah menerima report/work order dari seluruh bahagian hospital,check alatan/mesin yang berkaitan dengan pesakit tu samada rosak,repair, maintainance serta tidak lupa jugak usha nurse pelatih kat sini.woo dorang cun-cun tau! Dah la tudung dorang kaler purple.I like! ahaha

Aku takde sumber internet kat sini. Nak pasang streamyx tapi telefon rumah dah tak guna sebab kabel telefon selalu kena kebas dek si shilanat yang tak reti-reti nak cari kerja halal. Ingat nak beli broadband tapi macam slow la pulak kat area rumah aku ni. P1W1max? No komen.So, aku taip siap-siap entri ni kat rumah then update je kat cyber cafe.Leceh la jugak.Jadi buat masa sekarang, aku hanya gunakan masa untuk update blog je, nak blogwalking tak sempat kot.Terima kaseh kepada mereka yang sudi singgah mello's. InsyaAllah nanti aku singgah balik.



Hari tu masa lunch hour, aku balik la ke rumah. Dah jarak hospital tu & rumah aku takde la jauh, dalam 6,7 minit je.Sampai kat depan rumah, terpandang macam ada sekeping surat kat dalam peti surat tu.Wow! Kad jemputan kahwin. Siapa yang nak kahwin? Dia kah? Haha, beranikah awak membelakangkan saya,berkahwin dengannya & menjemput saya ke majlis perkahwinan awak? Tak, bukan dia. Cik Aina la yang bagi kad kahwin tu. Kenal tak Cik Aina? Takkan tak kenal kot. Cik Aina yang comey lotte tu, ni blog dia, sweetaina.com.

Kat bawah ni kad jemputan kahwin yang Cik Aina pos kan untuk aku. Terima kaseh Cik Aina! kakaka




Tapi Cik Aina, kenapa..kenapa..mesti.. "mello & pasangan"? Waaa! Tertusuk ke kalbu bila ada perkataan "pasangan" tu.Haha.Takde la.Saja buat-buat jiwa lara neh.Nampaknya terpaksa la saya cari pasangan untuk ke majlis kahwin Cik Aina kan? Kan Cik Aina kan? Whoa!



Cik Aina ni baru berumur 25 tahun. Muda lagi. Aku pulak 23 tahun. Maknanya, lagi 2 tahun umur aku cukup la 25 tahun. Maybe masa tu,maybe 2 tahun lagi, aku akan "berkabung" di atas perkahwinan seseorang. Siapakah dia? Biar lah dia. Asalkan dia gembira & bahagia sentiasa. Aku? Biarlah aku. Kenangan hanya kenangan. Sakit maseh tak hilang. Pahit manis semua ku telan, asal kau capai apa yang diimpikan.

Kepada Cik Aina a.k.a Aina Chika,

bila kompang dipalu,
selamat pengantin baru,
orang datang berpusu-pusu,
pengantin tersenyum tersipu-sipu,
kononnya menyorok wajah yang malu,
padahal hati gembira hanya Allah yang tahu,
moga bahagia selalu,
hingga ke anak cucu,
nanti bila dah ada anak, jangan lupa beli susu.
huhuhu.



Kepada seseorang,

you said to me before, i must live without you, forget the past and move on. But, did you know, how can i move on if the past is what i dream for the future? Think it deeply dear.I know i'm nothing and he's everything, but he give you nothing, and i give you everything.








(read more)

Saturday, May 1, 2010

Awak..saya suka awak.


Awak..Saya suka awak tapi saya tak tau patut ke tak saya bagi tau awak yang saya suka awak. Saya juga tak tau yang awak dah berpunya ke belum. Tapi yang pasti ramai orang suka awak. Saya pernah suka awak dulu. Tapi, saya tak nak sejarah berulang. Saya tak nak kehilangan seorang kawan hanya kerana rasa suka saya tu.

Tapi, salahkah kalau saya suka awak? Saya sedar siapa saya. Saya bukan lah lelaki idaman gadis. Saya hanya insan biasa. Tak perlu menjauh dari saya. Tak perlu dingin dengan saya. Sebab saya takkan cakap pun yang saya suka kat awak. Saya tak percaya dah kepada istilah "kapel" ni. Maybe ikatan perkahwinan yang betol-betol buat saya percaya sekarang.

Ok tamat intro.Saja je aku mengarut tuh.Saja nak psiko.Tak tau la nak psiko siapa.Maybe kepada diri sendiri.Haha.Takde kena mengena dengan sesiapa samada yang masih hidup ataupun yang lepas-lepas.Haha.Nak jawab tag je padahal pun tapi intro tersasar ke tajuk lain.Tak nak persiakan ruang posting katakan.Heh.

Oh ya, petang semalam, aku pegi HEP UTHM ngan member,ada benda nak disetelkan. Aku tunggu kat luar je,member aku kat kaunter dalam. Ah, lama pulak member aku neh. So, aku masuk jugak kat dalam. Masuk je,mata aku terus terpaku kat seseorang. Bukan gadis,seorang jejaka. Jangan salah paham,aku bukan gay. "Macam pernah nampak je..tapi kat mana eh?" Aku bermonolog. "Ah! Aku baru teringat!"

Aku pergi kat sebelah dia & tepuk bahu dia,

Aku: "Assalamualaikum..macam pernah nampak je.hehe.. ni unwanted eh? unwanted blogger tu.."

Dia: "ha'a..ni siapa neh?"

Aku: "Aku mello."

Dia: "Laaa.. ko rupanyaaa!" (sambil senyum girang,termasuklah aku.hehe)

Aku: "Ha'a aku la ni..hahahaha!"

Hahaha ada lagi perbualan kitorang yang seterusnya tapi cukup sampai situ la kot.Tak sangka boleh jumpa dia kat HEP.Tak pernah-pernah bersua lagi kot sebelum ni. Kenal pun melalui alam blogging ni je.Korang mesti pernah dengar kan unwanted86.blospot.com tu kan? Dia la tu yang aku jumpa tu. Student UTHM jugak.Best Oh!


1ST TAG.

Tag ni budak skima yang bagi.Mekasih..


1. Apa yang anda akan buat bila anda tahu kawan anda tikam belakang anda?

saya akan mengaduh kesakitan.Sebab saya dapat tau dia tikam selepas kena tikam, so rasa sakit la.Lain la kalau saya prepare awal-awal seperti letak kuali kat belakang ke. Mesti tak lut kalau kena tikam.

2. 7 orang dihati anda?

Abah,umi,adik pertama,adik kedua,bakal isteri,bakal anak,bakal cucu.Tiga tempat terakhir tu masih kosong.Ada sesiapa mau isi? kakaka

3. Anda rasa anda comel?

secara jujurnya,saya selalu rasa rendah diri.

4. Single or taken?

saya tak kahwin lagi.

5. Blog yang mana anda suka?

blog yang mampu buat saya luangkan masa untuk baca sampai habis.

6. Adakah bilik anda kemas setiap hari?

saya suka kemas.tengok saja blog saya.tapi diri saya tak kemas.saya tak maskulin.saya dah lama tak lumurkan gel mahupun minyak rambut kat rambut saya.Sebab,saya lebih suka rambut saya natural begini.Kali terakhir saya minyakkan rambut saya masa sekolah dulu kot.Ok,bunyinya macam sedikit tipu,terpulang.Deodorant pun saya tak pakai,sebab saya rasa ketiak saya tak berbau pun.Saya suka pakai baju bundle,seluar pulak potongan bootcut. Tak seperti remaja lain, mereka up to date.Tampak macho. Maybe sebab tu saya ditinggalkan.

7. Lagu yang terakhir anda dengar?

banyak, OAG - Puthree, OAG - If Eye Do, Mr.RoBotniXx - Mr.RoBotniXx (best!), Bunkface - Dunia, Bunkface - Soldier, Azlan & The Typewriter - Gerak Hati, Weezer - The Good Life, Couple - Lagu Cinta Untukmu, Couple - Whoa Oh Sayang,The Times - Sisa-sisa, err, terlebih sudah.

8. Last text message?

"kamu, kuatkan semangat! banyakkan baca quran.mudah-mudahan hatimu tenang!"

9. Last phone call?

Mak saya, Nik Rxxxxx.

10. Hari terakhir anda menangis?

Hari mau hujan.

11. List 5 warna kegemaran anda?

- Merah
- Hitam
- Ungu
- Puteh
- Pink

12. Orang yang terakhir anda ber'YM' ?

YM? YM tu apa? why am ke? who am i? i'm melloman.

13. Game yang anda paling suka ?

name of the game. (a song)

14. Adakah anda peminat MCR?

MCR tu apa? Romantik kemistri ku kah? tak minat tapi suka lagu dorang. Lagu "i don't love you" best.


When you go
Would you even turn to say
"I don't love you like I did yesterday" ?


15. Ape perasaan anda masa jawab tag ini?

Gemuruh.

16. Anda rasa tag ini best?

best la jugak tapi best nasik lemak ayam lagi.

17. Tag lagi 10 orang.

err,kalau tak nak tag boleh tak? haha


2ND TAG

Tag ni Boboy yang bagi.Tag ni aku dah jawab sebelum ni but anyway,mekasih jua.

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.

Done

2. Select the 8th photo in that folder.

Done

3. Post that photo along with the story behind it.



sebelah kiri is vincci & sebelah kanan is topman.Cukup lah.Kenangan yang tak patut dikenang.

4. Then challenge 8 blogging friend to do the same.

err..tak tau nak tag siapa.haha


Ok,selesai jawab tag.Hmm..dah lama aku tak blogwalking.Masa yang ada pun just untuk update blog.Kepada mereka yang singgah blog aku ni,terima kasih aku ucapkan. Nanti aku singgah blog korang,kalau bukan sekarang,suatu hari nanti. Aku masih tidak mencapai taraf blogger omong kosong, kat dalam blog bagi tips menjana traffic melalui blogwalking & shoutmix tapi diri sendiri tak buat pun, orang singgah 5,6 kali pun tak singgah balik. Dah popular kan. Tapi mengarut je lebih.Lansung tak menarik perhatian aku yang tak popular ni. Err, ada sesiapa terasa ke? Lantak la. Aku psiko je ni. Tak ditujukan kepada sesiapa,kalau nak tujukan pun untuk aku je.

Sekian.



p/s:

jangan dicari jikalau aku menyepi,
cukup sekadar singgah di sini..
Aku menghilang bukan membawa diri,
hanya memenuhi takdir destinasi..









(read more)
 

Kembali ke atas




Side Project under mello's: Wow! Bundle