Saturday, December 4, 2010

(Photos) Proton & Perodua Concept Cars


Pasti ramai yang sudah sedia maklum, Proton & Perodua telah mengeluarkan kereta konsep yang kini dipamerkan di Kuala Lumpur International Motor Show 2010 bermula 3 hingga 12 Disember 2010, bertempat di Putra World Trade Centre (PWTC), Kuala Lumpur. Pelbagai jenis kereta ada dipamerkan di sana termasuklah chevrolet camaro (bumblebee!). So, pada korang yang tak dapat atau belum pergi lagi ke sana, jom layan photo-photo di sini dulu.Hehe

Oh,sebelum tu, apakah itu kereta konsep (concept car) ? Kereta konsep adalah kereta prototaip yang direkabentuk dengan gaya & teknologi yang baru. Rekabentuk kereta konsep ni lebih ke arah futuristic, yang mana korang biasa tengok dalam science fiction film.

Proton Tuah





Proton Jebat





Proton Lekiu





Proton Kasturi





Proton Lekir






Proton Satria Neo R3 Concept





Proton Saga Facelift R3 Concept (Launched at the 2010 Thailand Motor Expo)





Perodua Bezza Concept












Bagi aku,kesemua kereta konsep diatas mempunyai gaya & keunikan yang tersendiri tapi pada pendapat aku, kereta yang betul-betul bertepatan dengan concept car ialah Proton Tuah, Proton Lekir & Perodua Bezza. Proton Lekir & Perodua Bezza cun siot! Yang mana satu pilihan korang? Hehe

Credit goes to Paultan.org for all photos






Tag: gambar kereta konsep proton, gambar kereta konsep perodua, kereta baru proton, kereta baru perodua, KLIMS 2010, proton & perodua concept cars, prototaip proton & perodua, proton lima (5) pahlawan






blog comments powered by Disqus
 

BACK TO TOP




Side Projects under mello's: Wow! Bundle | melloGraphy | mello says