Thursday, July 29, 2010

Contest | Hitam itu menawan


Agak lama jugak aku fikirkan ayat-ayat yang perlu aku susun sebagai intro kepada entri ni. Serius, kali ni agak lama aku mencari idea untuk memulakan kata-kata. Tidak seperti selalu, idea untuk menaip datang mencurah-curah dan kadang-kadang tanpa dipinta, tidak kira masa dan tempat. Adakalanya masa tidur pun ilham untuk menghasilkan entri itu tetap ada. Mungkin disebabkan badan yang sedikit lesu selepas bermain futsal malam tadi, minda aku turut merasai kelesuannya.

Tanpa aku sedari, aku telah menghasilkan satu perenggan ayat sebagai intro kepada entri ini. Berhasil jugak monolog aku yang konon nya tidak mempunyai idea neh.Hahaha. Apa ni mello? Ok, sudah sesi mengarut. Hehe. Hari tu, Cik Ailebiu telah tag aku untuk menyertai satu contest, contest hitam itu menawan. Oh, memang menawan. Tanpa hitam, siapa yang akan dibandingkan dengan puteh kan? Thee~

Gambar yang dipilih untuk contest ni of course la gambar hitam putih. Setelah menggeledah folder-folder di dalam komputer ni, memang pada mulanya aku agak celaru, kerana terlalu banyak gambar aku yang layak untuk dipilih sebagai syarat penyertaan contest ni.Hehe. So, akhirnya, aku pilih gambar di bawah saja.



Salah satu syarat contest ni ialah mesti nyatakan kenapa suka gambar yang di pilih. Kenapa aku suka gambar di atas? Mesti la sebab model nya ialah aku. Gambar di atas tu di ambil kira-kira 5 tahun yang lalu, semasa aku study di kolej matrikulasi Pahang. Aksi aku di dalam gambar di atas sedikit poyo & perasan, apa boleh buat kan? Haha.



Oh, lupa nak cakap. Contest ni dianjurkan oleh Miss Yani Abdullah. Syarat seterusnya adalah tag 5 orang rakan untuk menyertai contest ni. Yaa! tag 5 orang. Bagus-bagus. Hehe. Ok, 5 orang rakan tersebut ialah Annadzirah, Ery, Violet Love, NichKhun dan Sis Dahlia. Terpulang la kepada kalian untuk menyahut cabaran contest ini.Haha.



*update

Tak menang contest ni.huhu.tapi at least dapat top 12 terbaik.

see here.








blog comments powered by Disqus
 

BACK TO TOP




Side Projects under mello's: Wow! Bundle | melloGraphy | mello says