Saturday, January 16, 2010

Tanda-tanda lelaki ikhlas jatuh cinta & jatuh hati

Cinta adalah satu anugerah tuhan yang tak tenilai untuk kita, insan yang mempunyai akal, fikiran, hati & perasaan. Cinta yang sejati datang dari hati. Cinta yang palsu datang dari nafsu. Betol ke? Tidak semua perkara indah sentiasa. Kadangkala dugaan datang untuk menguji..Jika kita mengalah, kita adalah lemah. Ujian datang untuk menguji sejauh mana teguhnya hati kita kepada sesuatu perkara.

Jadi, aku secara no heart feeling search kt google, saja untuk menguji diri sendiri sejauh mana teguhnya diri aku. Hanya satu title yang aku taip & search kat google tu. Teramat banyak results nya. Aku pilih yang terbaik, kebanyakkannya lebih kurang sama, cuma susunan ayat & bahasa yang digunakan, ada yang indonesia dan ada yang malay. Jadi, aku secara generalnya memberi kredit untuk google.

Aku ikut kata majoriti. Adakah aku benar atau salah selama ini. Aku analisis diri sendiri. Ada silapkah di mana-mana. Ada cela kah di mana-mana. Ada kekurangan kah di mana-mana. Tapi, aku hanya manusia biasa. Terlalu banyak kurangnya. Tapi itu semua boleh dibaiki agar lebih baik di masa hadapan.

Tanda-tanda lelaki ikhlas jatuh cinta & jatuh hati


- Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela & ikhlas bukan kerana terpaksa.

- Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.

- Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.

- Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.

- Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

- Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

- Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.

- Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

- Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.

- Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

- Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.

- Dia akan menggelabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.

- Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.

- Dia ikhlas mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

- Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.

- Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.

- Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kasihnya dgn sabar.

- Dia suka membanggakan kekasihnya di depan org lain.

- Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

- Apabila muncul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

- Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.

- Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

- Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan.

Kalau lah ujian spm, aku dah dapat 1A atau 99%.


Nitrus - Resah



Berapa lama harus aku tunggu
Kata setuju kamu
Kau biar aku menanti pilu

Kau diam bisu buat aku keliru
Mana tuju hatimu
Usah biarku resah menunggu

Raut wajahmu bisa ditelahku
Kau masih belum tentu
Apa ada rasa dalam hatimu

Datang padaku cerita padaku
Ungkapkan rasa itu
Apa saja buat hilang ragumu

Sesungguh tak kau tahu
Diriku ada kamu
Akan ku relakan semua ada ku untukmu
Mungkin bila kau tahu
Mungkin bisa kau temui jiwaku
Usah biar terusan begitu…


40comments:

Post a Comment

 

Kembali ke atas




Side Project under mello's: Wow! Bundle