Monday, January 4, 2010

Solek motor ibarat melayan isteri di ranjang


yeahh esok kena pergi kelas. Pergi kelas maknanya kena bangun pagi yg sememangnya bukan lumrah hidup aku akhir-akhir ni. Seperti budak-budak yg baru memulakan alam persekolahan, petang tadi aku ke pasaraya Wellward berdekatan dgn rumah sewa aku ni. Sudah tentu untuk membeli alat tulis dan buku tulis. Cuma bezanya buku tulis aku tu lg advance dari buku tulis budak-budak sekolah. Sesuai la dgn status aku yg belajar kt dewan kuliah & bilik tutor ni.

Tinggalkan dulu pasal tu. Actually, beberapa hari sebelum balik ke Johor hari tu, kekasih aku yang telah dinodai adik aku tu telah ternoda lagi kali ni cuma kali ni aku pula yg menodainya. Kalau korang dah baca entri sebelum ni pasal kekasih aku yg dinodai tu mesti korang dah tau pasal ni.Hehe..

Kekasih yg aku maksudkan tu motor yamaha 125z aku la. Gila ke apa aku nak nodai seorang gadis yg masih perawan. Tunggu kahwin la baru nikmat.Hahaha.. Dulu, motor aku tu asalnya warna merah putih tapi disebabkan hasil kerja tangan adik aku tu beliau dah berubah ke warna kuning putih. Ok la jgk cuma rim sport nya kelihatan sedikit comok.

So, aku tak dapat menahan nafsu tangan aku ni dari "menodai" rim tayar motor aku tu. Aku sembur je kaler kuning jgk. Puas nafsu aku. Berpeluh-peluh jgk la. Sama macam melayan isteri kat ranjang tapi yang tu aku tak rasa lagi la.Hahaha! Proses untuk menyiapkan kerja mewarna rim motor ni ambil masa jgk la & berperingkat peringkat.





First, bawak motor pergi bengkel dulu. Of course la untuk tanggalkan (err, tanggalkan ke?) tayar tu dari motor. Nak buat sendiri tak reti so pegi bengkel je. Lepas tu proses membersihkan rim motor pulak. Aku buang cat lama & kesan minyak pakai kertas pasir. Gosok je dengan rakus sampai terluka.Hehe.. Lepas tu basuh & cuci dengan sabun dan last sekali baru la spray kan beliau.

Spray yang aku pakai berjenama samurai. Kenapa jenama samurai? Sebabnya hanya la satu. Spray kuning berjenama anchor kehabisan stok. Nak usha kat kedai lain buang masa la pulak. Lagipun sama je, warna kuning jugak kan? Lagipun, mengikut kata awek siam kat kedai tu, spray berjenama samurai lebih elok dan berkualiti. Aku pun terus makan hasutan dan terus rembat 4 botol, 3 botol warna kuning & 1 botol untuk clear.





Spray clear tu fungsinya untuk melindungi lapisan cat. Takde warna pun spray clear tu. Warna jernih. Fungsi lain beliau supaya warna kuning tu nampak lebih berkilat nak-nak bila disinari cahaya mentari. Hanya 2 botol spray kuning yg aku guna untuk warna sepasang rim motor ni. Terlebih la satu. Takpe lah.. Lagipun takde la mahal sangat sebotol. RM6.00 je.Hehe!

Semester ni aku plan nak bawak motor aku ke sini. Senang sikit nak berulang alik ke kuliah dan senang jugak aku nak keluar melaram tanpa meminjam motor kekawan aku lagi. Maybe minggu depan ayah aku akan post motor tu ke sini. Akhir kata, jangan pulak korang anggap aku ni sebagai mat motor atau mat rempit even aku suka solek motor begini. Memang aku suka menyolek benda-benda yang aku suka.Lalala

25comments:

Post a Comment

 

Kembali ke atas




Side Project under mello's: Wow! Bundle