Saturday, January 2, 2010

Entri pertama Mello's untuk tahun 2010


Salam kepada semua readers. Kau mungkin kawan-kawanku, followers, orang yang tak dikenali ataupun musuhku. Tapi kau tetap seorang reader kerana kau sedang baca apa yang tertulis di sini. Hehe. Bunyinya macam sedikit serius kan? Well, jangan terpedaya kerana itu hanya la gimik aku untuk entri pertama untuk tahun 2010 ni.

Agak lama jugak aku tak update mello's. Detik-detik terakhir tahun 2009 aku just luangkan bersama keluarga di kampung. Kaki ni terasa sedikit berat untuk melangkah ke cyber cafe. Maklumlah kat rumah aku takde streamyx. Kenapa streamyx? Takkan la nak guna berukband yg maha perlahan. P1Wimax? Agak-agak la kan, kat kampung aku tu dah dapat P1Wimax ke? So, tak payah la nak cakap banyak even P1Wimax maha laju macam mana sekalipun.

Tahun 2009 pergi dan tahun 2010 datang. Seperti tahun-tahun sebelumnya, bila menjelangnya tahun baru, pasi tak sah kalau tak di sambut dengan percikan bunga api serta ucapan selamat tahun baru. Takpe lah. Sekali setahun cool jugak beraksi begitu. Jangan pula tahun baru disambut dengan aksi seks di khalayak ramai serta pesta teguk air kencing setan. Tapi, itu tetap berlaku kan? Well, apa nak di kata..

Bila bercakap pasal tahun baru, ramai yg memasang azam baru, nak buat perubahan itu dan ini, nak berevolusi ke arah yg kebih baik dan macam-macam lagi ibarat angan-angan mat jenin yg tak berkesudahan. Tahun-tahun lepas pun banyak perkara yg tak terbuat, hanya mampu merancang itu dan ini. Memang tuhan yang menentukan apa yang dirancang, tapi buat apa merancang kalau takde tindakan pun yg dibuat kan?

Tak dinafikan, sepanjang tahun 2009 memang banyak masalah dan pancaroba yang aku alami. Kadang-kadang aku terfikir jugak nak menyepikan diri dari masalah dengan bersendirian kat satu tempat yang sunyi, jauh dari orang ramai, tenang sendirian tapi semua tu takkan menyelesaikan masalah yang dihadapi.

Hari-hari yang mendatang ni akan aku cuba tempuhi dengan tabah. Kesilapan serta masalah yang lalu akan cuba dielakkan, perbaiki dan menambahbaik perkara yang kurang baik. Apa yang paling penting ialah penambahbaikan dalam iman. Moga Allah ampuni dosa-dosa aku yg lepas.Amin.

Hari ni 2 Januari 2010. Aku rasa masih tak terlewat untuk aku mengucapkan selamat tahun baru. Moga hari-hari mendatang lebih baik dan bermakna dari hari sebelumnya. Tanam la azam hingga berbuah eh? Hehe.. Jangan tanam hari ni then esok dah terkulai layu..lalala

Wasalam.

33comments:

Post a Comment

 

Kembali ke atas




Side Project under mello's: Wow! Bundle