Sunday, January 31, 2010

Contest by Cik Mar | Friendship contest


Siang tadi masa ber'blog walking, aku singgah kt blog Melz yang romeo.Hehe relek bro. Jangan marah. Ko jugak yg ckp ko ni romeo kan? Hehe. Aku tengok Melz join friendship contest yang Cik Mar buat. Contest ni just upload gambar korang ngan kawan-kawan. So, aku memang tak boleh berdiam punggung. Rasa nak join jugak! kakaka

Ni 2nd contest yang aku join sejak berblogging neh. 1st contest yg aku join ialah contest design banner untuk Lizarazak.com. Tiba-tiba je keterujaan untuk join contest tu datang. Lagipun syarat-syaratnya senang je. Takde la susah macam nak jawab soalan masa interview mintak kerja.Hehe.

Mengikut kata Cik Mar, syarat-syarat untuk join contest ni ialah:

(Aku copy direct dari blog beliau neh! Hehe.)

- gambar mestilah gambar korang dgn mmber2 korang.xkesah la brpe org pun tp jgn r smpai 1clas plak...hehe (nnti dh mcm classmate contest plak)

- paling penting msti original ok,jgn copy kt tenet plak....klu nk edit2 pun suke ati la tp msti menampakkn "FRIENDSHIP" tu.

- hah!!! lg 1 plz la letak banner kt atas ni ye kt blog korang,bleh mempopularkan cik mar&kwn2 !!!hahaha (sengal je bunyi) xtually tuk meramaikn blogger tuk join,senang ckit nmpk.

- pastu klu nk follow blog cik mar ni, follow la.tiada paksaan ok. tuk memudahkan korang tau keputusan & persaingannye nnti better r follow,senang nk tau any progress about this contest.

- jz 1 picture je kay,kang terlalu rambang mata cik mar tuk memilih...heheh

So, aku geledah folder-folder photos aku ngan kekawan. Teramat banyak. Jadi aku pilih yang muka aku paling macho je.Hehe.



Gambar kt atas tu diambil masa hari raya yang lepas.Berikut adalah penerangan mengenai makhluk didalam gambar kt atas.

1st dari kiri: Aku rasa dia la yg paling cute. Berperangai tidak seperti manusia biasa, sedikit aneh,suka berblogging, suka motor, suka awek yang sorang tuh, suka dalam serius dalam suka.Err siapa lagi kan? Hehe

2nd dari kiri: Panggilan manja beliau ialah "Pok Jat". Imej yang beliau selalu tampilkan adalah berkonsepkan 70an. Bukan setakat itu saja, beliau jugak suka melayan movie 70an, berjalan cara 70an dan cara makan jugak style 70an.Hehe

3rd dari kiri: Nama pendek Ain. Seorang yang berbadan besar. Suka makan. Perasan dirinya ialah Carl Barat (Dirty Pretty Things). Padahal tak sama lansung! Kakaka

4th dari kiri: Si Jedan. Mata sepet sikit macam Rain. Sering dikelilingi gadis-gadis di shopping complex kerana tersalah sangka yang beliau ialah Rain artis Korea tuh.

5th dari kiri: Nama manja Abon. Kenapa Abon? Sebab rupa beliau macam pelakon Abon. Sorry bon, tapi itulah kenyataannya.

Kitorang satu kampung, satu sekolah, satu kepala, satu katil.Ops! Kitorang pernah mandi air terjun sama-sama, sedut nikotina sama-sama, makan minum sama-sama, pergi menyelam dalam timbunan baju kat bundle sama-sama dan "Terima kaseh" & "Sama-sama". Apakah?!

Itu saja. Terima kaseh kepada Cik Mar sebab anjur contest neh. Sila terjah blog hamba ya? Lalala


16comments:

Post a Comment

 

Kembali ke atas




Side Project under mello's: Wow! Bundle