Thursday, October 15, 2009

Perempuan memang leceh..Betol kah?


Perempuan leceh? Kenapa boleh jadi begitu? Of course yg mengatakan perempuan tu leceh tak mungkin seorang perempuan. Mesti la lelaki. Paling kurang pun pondan.Haha.. Perempuan-perempuan pula jangan la cepat melatah apabila mereka dikatakan golongan yg leceh. Maybe ada baik buruknya kelecehan korang.Hehe!

Apa yg aku cakapkan tentang kelecehan perempuan ni bukan 100% dari pengalaman yg melibatkan diri aku sendiri. Ada juga dari pemerhatian aku terhadap org lain, dari kata-kata mereka yg merasakan perempuan ni leceh.Oh ya, bukan semua perempuan itu leceh tapi kebanyakkan la. Betol kah?

- Perempuan kalau dah mandi memang akan menggunakan masa mandi dengan sebaik mungkin. Punya la lama dalam bilik air. Kalau tinggal sorang takpe jgk. Yg harunya kalau berkongsi bilik air mcm tinggal kt hostel. Leceh ke?

- Pakwe/suami ajak keluar makan or dating. Tunggu punya tunggu tak muncul-muncul. Rupa-rupanya tak siap lg ber make-up & bersiap. Tu kira ok lg. Kalau br sudah mandi lg naya yg si lelaki tu. Leceh...nya.

- Kalau pergi shopping complex or mall, kaum perempuan memang pantang nengok pakaian terutamanya kasut atau selipar. Betol tak? Mesti lepak kt kedai kasut lama-lama. Tenung merenung, tilik-menilik.. Tengok gaya mcm nak beli 10 pasang kasut. Last-last satu pun tak. Hehe..

- Suka menilik wajah. Tak kira di mana sahaja terutamanya ketika hendak pergi ke sesuatu tempat. Sampai kt kedai runcit, tengok cermin dulu. Toleh kanan, toleh kiri.. Betolkan tudung.. Lepas tu toleh balik. Kalau sorang-sorang takpe. Kalau ada kawan or teman tak pepasal jenuh si kawan tu menunggu.

- Orang lelaki tak kesah kalau pakai baju yg sama ntuk 2-3 hari tapi lain pula dengan perempuan. Pakai baju kurung setengah jam je pagi tu ntuk ke kedai. Balik je terus humban dalam bakul or mesin basuh. Petang tu nak keluar makan ngan kawan pakai baju lain pulak. Boleh tahan basuh pakaian la kalau gitu. Betol ke?

- Tak berani nak tido lewat malam. Kenapa? Takut tak kelihatan cantik keesokkan hari.Haha.. takut muka sembab la. Takut mata bengkak la. Malu org lain nengok nanti. Kalau tido lewat jgk, mesti cancel semua plan yg nak buat hari esok tu. Kalau yg suka tido lewat, mesti susah nak ajak pergi mana-mana keesokkan hari tu. Yela, macam mana nak keluar kalau muka pun bengkak semacam je. Hehe..

Betolkah apa yg aku tulis kt atas tu? Tak semua perempuan begitu. Sesetengah atau kebanyakkan la..hehe.. Tapi bagi aku, semua tu ada baik buruknya. Betol kan? Jangan bengang ngan aku pulak. Sekadar suka-suka dalam serius dalam suka.Hihi



47comments:

Post a Comment

 

Kembali ke atas




Side Project under mello's: Wow! Bundle