Sunday, October 18, 2009

Manisku bukan madu & pahitku bukan hempedu


Entah mengapa, semalam sebelum melelapkan mata, kenangan silam bermain-main di benak fikiran. Kenangan yg tak mungkin akan aku temui lagi. Kerana itu semua kenangan. Sejarah. Sesuatu yg hanya boleh dikenang & diingati. Tak mungkin lagi berulang dengan keadaan yg sama.

Kalau difikirkan kembali, terlalu banyak kenangan aku dulu.. Sejak sebelum bersekolah hingga la ke saat ini. Of course, ada pahit manis nya. Alangkah best nya kalau dapat ingat kembali kenangan semasa menjadi bayi. Tapi itu mustahil la. Masa bayi apa yg tahu..nangis je la.. nak susu..yg tu konpem la..hehe

So, aku tulis kt sini secara spontan kenangan yg aku fikirkan semalam. Maybe ada lagi tapi aku tak terfikir. Hanya ini yg dapat dikenangkan buat masa sekarang.Hee


Kenangan manis..



- Mendapat ciuman di pipi serta pelukan dari seorang wanita..

- Mendapat keputusan yg cemerlang di dalam PMR & SPM.

- Dihadiahkan "kekasih ke-2" oleh umi & abah..lalala

- Dapat bertentang mata & bersalaman dengan Tuan Guru Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat.



*update

- Dapat beli hp idaman masa sekolah dulu dengan hasil titik peluh sendiri.. Hp nokia 3200 je pun..huhu! tp masa tu kira top jgk la.. Harga RM550.00 (2005)


Kenangan pahit..


- Lemas ketika musim banjir masa kecik-kecik dulu.

- Terkena duri durian di pipi. Ni sepupu aku punya pasal la.. Ada sedikit parut yg masih kekal sampai sekarang.huhu!

- Terduduk kt atas cerek air yg panas..hehe

- Kepala tersangkut kt celah tiang masjid. Selalu bermain kt masjid (budak-budak kan..)

- Kepala tersangkut kt celah tiang pagar balkoni rumah sepupu.. (Biasala budak-budak..apa nak dikata..)

- Kawan karibku yg sungguh rapat meninggalkan aku buat selama-lamanya.. Kami berdua punya gaya yg sama, sekepala, "sepesen". Kami berdua juga amat rapat hinggakan org yg melihat kami berdua boleh tersalah paham yg kami adalah pasangan gay..hehe


* al-fatihah kepada kawanku, Mawardi bin Rosli.. Moga dikau ditempatkan di kalangan orang-orang yg beriman..


Maybe korang pun ada kenangan tersendiri kan? Kongsi la kt sini.. Nak jgk tau..hehe



p/s: Kenangan-kenangan yg aku tulis kt atas tu hanya ringkasan saja. Maybe menimbulkan sedikit persoalan & tergantung. Full strory nya boleh korang tengok kt ruang profile aku. Klik saja di sini. Kt ruang profile aku tu aku kongsikan kisah hidup aku yg tak seberapa ni. Apa yg aku cakapkan di situ hanya la untuk dikongsi bersama. Tiada niat untuk bermegah ataupun merendahkan diri serendah-rendahnya.. Aku hanya la insan biasa yg hina.

23comments:

Post a Comment

 

BACK TO TOP




Side Projects under mello's: Wow! Bundle | melloGraphy | mello says