Wednesday, October 28, 2009

Gossip Girl - Perihal perempuan bergosip


Gosip. Satu perkataan yg amat sinonim dengan kaum wanita. Wanita. Adalah simbolik kepada kaum gosip. (Err?). Hehe.. Releks.. Jangan meradang ngan aku. Tu bukan fakta rite? Kalau ikut apa yg aku paham, gosip ni sejenis perbuatan yg dilakukan oleh mulut, bercakap mengenai sesuatu tanpa henti & ia akan makin merebak dari mulut ke mulut (Not CPR ok? Hihi..).

Ahh, pedulikan apa yg aku paham tu. AKu main bedal je tu. Tapi, perempuan memang suka bergosip ke? Kalau tanya siapa-siapa la kan (kalau boleh tanya org lelaki), mesti yg terbayang kt minda ialah org perempuan yg suka bergosip. Kenapa mereka bergosip? Of course la untuk bertukar-tukar buah fikiran serta pendapat tentang perkara yg digosipkan tu.Btol ke?

Apa saja boleh menjadi bahan untuk bergosip. Of course perkara yg mereka pedulikan & perkara yg mereka suka ambil tahu. Artis menjadi mangsa utama. Kenapa artis? Nama lg artis.. Mesti la sebab para artis ni popular. Tak pasal-pasal digosipkan. Kawan-kawan taulan tak terkecuali menjadi bahan gosip terutamanya pasal skandal. Isu skandal ni mmg mempunyai rating yg tinggi dlm bahan gosip. Skima pulak ayat aku..kakaka

Gosip tu tak sama ke ngan mengumpat? Entah la.. Ada baik buruknya kita bercakap pasal sesuatu. Dah tu org lelaki tak mengumpat ke? Of course la ada.. Lelaki pun manusia biasa jgk. Tapi adakah lelaki bergosip? Tak....kot. Ada juga yg suka bergosip pasal perkembangan fashion terkini. Borak-borak pasal kasut,sandal,selipar,cardigan ke, baju, skirt.. Nak-nak yg branded mcm Padini, Roxy, Crocs, Louis Vutton, Vincci ke.. (Suka hati ko je ckp mcm tu ye Mello? Hehe..)

So, all girls out there, betolkah korang suka bergosip? (Bertanya dengan penuh sopan..Hee). Lelaki pulak mcm mana? Aku rasa org lelaki jarang dikaitkan dengan gosip.




Actually, kemerapuan aku kt atas tu saja je as pembuka bicara.Lalala.. Yg aku nak cakap sebenarnya pasal tv series - Gossip girl je.Hahaha.. Hari tu, Luna minta aku downloadkan Gossip Girl season 2. Season 1 dia dah nengok kt tv dulu. Maybe kt US sekarang dah masuk season 3 kot.

Of course, mostly perempuan yg suka tv series ni. Kan? Tajuk dia pun dah "Gossip Girl".. Hehehe.. Nak-nak balak-balak dalam cerita tu hensem-hensem belaka.. Hensem ke? Bagi aku tak. lalalala.. Oo..Luna, you suruh i download cerita ni pasal nak tengok Chuck Bass (Ed Westwick) eh? I ni tak cukup hensem lg ke? Huh.. ( Kiddin! >__< )

Ed Westwick

Korek idong pulak..perangai tak senonoh btol mamat neh..hehe

Leighton Meester

So, kalau siapa-siapa nak download Gossip Girl season 1 atau season 2 atau kedua-duanya sekali, aku ada sertakan link nya kt bawah. Link untuk subtitles nya pun ada jgk. Gossip Girl ni mesti pasal cerita pasal kehidupan perempuan. Aku tak layan pun lg. Just skip-skip gitu je. Tapi awek-awek dlm Gossip Girl tu cun wooo.. Nak-nak Leighton Meester.Oops! Lupakan kisah aksi seks Leighton Meester tu.. Baca kisahnya di sini. Hehehe


Download Gossip Girl season 1 / season 2 di sini

Download subtitles Gossip Girl season 2 di sini

(Sila download subtitle English yg author nya bernama Verdikt)

27comments:

Post a Comment

 

BACK TO TOP




Side Projects under mello's: Wow! Bundle | melloGraphy | mello says