Tuesday, October 20, 2009

Band dari UTHM, Nrocinu di Muzik-muzik TV3

Gambar di atas hanya hiasan semata-mata.Tiadan kaitan dengan mana-mana individu.

Masih ada lg kah yg tertanya-tanya apakah itu UTHM? Oh, jgn malukan diri sendiri la. Kalau rasa tinggal kt Malaysia at least tahu la apa maknanya. UTHM tu Universiti Tun Hussein Onn Malaysia. So what? Dahulunya dikenali sebagai Kolej Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (KUITTHO). Universiti kt Parit Raja, Batu Pahat Johor.

Apa yg aku nak cakap ni actually? Takde la. Td tu saja je pembuka kata.Hahahaha.. Ok, straight tu the point. Salah sorang student electrical engineering kt UTHM dikenali sebagai Roll (Kamarul Ariffin Borhan Nordin) telah menubuhkan band bernama Nrocinu dimana dia adalah vokalis band tersebut. Ops, dia bukan sama batch dgn aku ok? Kira Roll ni senior aku la. Dah lama pun dia grad.

NROCINU

Baru-baru ni, Nrocinu telah menerima pencalonan terbaru Muzik-muzik dengan lagu mereka "Kenangan di KUITTHO". Bangga la jgk.Hehe.. Dapat jgk mempromosi UTHM di mata masyarakat. Tak gitu? lalala.. Mereka juga telah menjadi juara dalam rancangan realiti tv, Rock Unite (2006) dan menerima hadiah wang tunai RM100000.






Berkenaan dengan Nrocinu:

Penubuhan: Ditubuhkan pada tahun 2002, Petaling Jaya, Selangor

Band's members: Roll (Kamarul Ariffin Borhan Nordin) (vokal & gitar)

Shah Sidious (Gitar)

Alan (Bass)

Zali Dethstroke (Drum)

Anugerah: Juara Pertandingan Rock Unite (2006)

Album: Langkah Mulaan

Trivia: Nrocinu bermaksud Unicorn (perkataan terbalik) iaitu kuda bertanduk satu di dalam mitos dahulukala.

13comments:

Post a Comment

 

BACK TO TOP




Side Projects under mello's: Wow! Bundle | melloGraphy | mello says