Monday, October 12, 2009

Aku hairan... (Part 1)


Aku hairan, hairan & hairan. Tapi tak semestinya kehairanan aku tu satu kehairanan org lain. Jadi aku tak hairan la kalau ada yg tak hairan apa yg aku hairan. Sila baca point-point hairan aku kt bawah neh.


#1 Aku hairan mengapa setiap kali tiba hujung minggu, fikiran aku jadi relax & cool sikit tapi bila start weekdays, tiba-tiba rasa down & gelisah.

#2 Aku hairan most of students yg memiliki kereta sendiri masa belajar tp setiap kali isi minyak cuma RM5 atau RM10.

#3 Aku hairan mengapa sesetengah perempuan suka letak gambar seksi & over romance kt friendster,myspae,tagged,facebook & lain-lain. Bila gambar terbabit tersebar kt internet mulalah gelabah tak tentu arah.

#4 Aku hairan kenapa kebanyakkan org suka ambil gambar dari atas lepas tu mata mcm terbeliak sikit, mulut dimuncungkan & sebagainya. Nampak lebih cool ke mcm tu? (Kadang-kadang aku pun rasa begitu tapi aku takde la obses ambil gambar dr atas..hehe!)

#5 Aku hairan mengapa hujung-hujung semester aku mesti order nasi goreng kampung & telor mata je..hmm

#6 Aku hairan mengapa senang nak ucap "i love you" atau "sy sayang awak" kt awek/pakwe tp susah nak ucap kt mak & ayah.. (Bukan korang la, aku je..)

#7 Aku hairan tengok sesetengah org suka letak file banyak-banyak kt desktop pc/laptop.

#8 Aku hairan mengapa masih ada org yg taip "www." kalau nak buka site kt internet. Kan senang je kalau taip je nama site tu then tekan ctrl+enter. Contohnya taip je mushmello.blogspot kt address bar tu then tekan ctrl+enter.

#9 Aku hairan mengapa sesetengah perempuan suka pakai seluar pendek kt shopping complex atau mall tp pakai sweater pulak.. Sejok bahagian atas je eh?

#10 Aku hairan org guna handphone mahal-mahal tp topup RM3 atau RM10 je.

#11 Aku hairan dgn org yg suka bersosial, clubbing, minum arak & tak puasa tp bila tibanya hari raya, bukan main lg buat persiapan nak raya, heboh sana heboh sini mcm dia sorang je nak raya.

#12 Aku hairan dgn org yg tak arif pasal ilmu agama, cetek pengetahuan tentang selok belok hukum hakam agama tp suka mencaci, maki hamun & bangkang para alim ulama nak-nak bila para ulama buat kenyataan yg tak menetapi nafsu mereka. Weh, kalau rasa diri tu tak cukup ilmu agama, jgn la mudah menentang apa org yg arif pasal agama cakapkan. Kaji dulu apa yg alim ulama ckp.Jgn paham ikut nafsu korang je. (Aku lg la cetek pasal ilmu agama neh..hm)

#13 Aku hairan mengapa org yg masih sempurna anggota badan tp mintak sedekah kt tepi-tepi jalan.Mampu lg kan kerja?

#14 Aku hairan mengapa org gantung biji tasbih kt dalam kereta. Apa fungsi tasbih tu kalau letak dalam kereta eh?

#15 Aku hairan, mengapa sekeliling mangkuk jamban depan bilik aku masa aku tinggal kt hostel dulu penuh dengan taik.Kuat benar meneran sampai tempias di luar kawasan lubang jamban.

#16 Aku hairan mengapa org yg baca entri-entri aku ni malas nak bagi komen.Bukan susah pun..hehe..

Itu je la kot yg aku hairan buat masa ni. Maybe ada lg benda lain tp tak terfikir lg. Lagipun dah lewat pagi ni. Menaip sambil tengok-tengok jam. Esok ada kuliah.. Tido mesti awal.. Err, pukul 3 pagi tu kira awal lg bg aku. Hairan jgk..

17comments:

Post a Comment

 

Kembali ke atas




Side Project under mello's: Wow! Bundle