Thursday, September 10, 2009

Youthsays Part 1: Jawab survey pun dpt duit?



Mungkin masih ada yg mengangkat bahu atau kening apabila ditanya mengenai youthsays.Youthsays atau dalam bahasa Malay nya ialah kata-kata belia/remaja.So maknanya kata-kata kita la, golongan muda mudi yg masih perlu banyak tunjuk ajar! Yg tua kerepot sila abaikan pasal youthsays ni eh? huhu!

So, ada apa dengan youthsays.com? Youthsays ni lbh kurang mcm laman web sosial la seperti friendster,myspace,tagged & facebook.Nak join pun of course la free tp youthsays ni takde la membenarkan korang mengejar populariti mcm friendster or tagged iaitu boleh letak gambar bogel banyak-banyak, bg komen banyak-banyak tp mcm namanya,youthsays ialah tempat muda-mudi berkongsi idea,pendapat,berdiskus.

click to enlarge image

Alah, senang cerita mcm ni.Korang boleh tanya apa saja soalan kt youthsays tu kt ruangan youth answer, korang leh nyatakan apa yg korang fikir/statement kt ruangan youthink & dapat duit ngan jawab survey! Betol ke dpt duit? Jap lg aku cerita pasal tu.Sabar-sabar la eh?


Mcm mana nak start join youthsays ni? Ok, senang je.Register,isi profile & silalah berkata-kata! Sejak aku join youthsays ni, ada jgk la soalan & statement yg aku buat.Jgn bimbang kalau soalan korang tak terjawab sbb itu tak mungkin terjadi.Satu Malaysia akan baca soalan/statement korang & pasti akan ada respon dari youthsays yg lain.

Berminat eh? Sila follow instruction kt bwh.hihi


Register

1. Go to youthsays - klik Malaysia flag tuh


2. Sign up - isikan nickname anda (username),email & password (untuk login ke youthsays)

click to enlarge image

3. Activation link akan di send ke email anda & sila klik link tu ntuk activate kan akaun youthsays anda.

4. Login
5. Isi profile anda - nama,ic num,hp num,tukar gambar anda dan lain-lain.Then, save.Jangan risau..Maklumat peribadi anda takkan diketahui mana-mana pihak.

Start saying!

1. Kalau anda ada soalan yg mau ditanya, just go to youth answers.
2. Kalau anda ada statement yg nk dibuat (ni untuk tgk mcm mana pendapat org lain tentang statement anda), pegi ke youthink. Contoh statement? "Aku fikir tgk wayang lg best dr tgk tv".Nanti ada lah makhluk akan bg respon kt statement anda tuh.



Get your money!

Hehe..part ni paling best.Siapa tak nak duit kan? Nak hidup kt dunia yg penuh dgn kehipokritan & korupsi neh perlukan banyak duit tau! hehe

Jawab survey.

Survey lak ada 2 jenis: survey berbayar & tak berbayar.Korang hanya dpt earn money ngan jwb survey berbayar je.Mcm mana nk bezakan yg berbayar atau tak berbayar? Tgk je kt survey tu,ada tulis berapa ringgit korang akan dibayar untuk satu survey.Ada yg RM1.00, RM1.50, RM0.50, RM0.30..Satu survey pulak maybe ada 5 soalan, 12 soalan..depends.


click to enlarge image

Kalau ada survey baru untuk dijawab, youthsays akan emelkan ke emel korang.Tapi tak semestinya begitu.Kadang-kadang ada survey br tp dorang tak emelkan pun.So, korang kena check sokmo la youthsays korang kot-kot ada survey br.Kalau terlepas naya je kan?

Ajak org join youthsays

Ajak kawan-kawan korang join youthsays dibawah link korang gak.Bila korang join youthsays,korang akan dpt satu link untuk korang promote org lain supaya join jgk.Setiap org yg join youhtsays under link korang, korang akan dpt RM0.20.

Jadi...join je la eh? Lagipun free je.Kalau berminat, join la bwh aku.. ni url nya : http://malaysia.youthsays.com/go/jZJ ataupun klik je banner kt bawah.





*update
-for the person from others country, if you want to join youthsays, just click the flag of your country ok? Peace!

11comments:

Post a Comment

 

BACK TO TOP




Side Projects under mello's: Wow! Bundle | melloGraphy | mello says