Tuesday, July 21, 2009

Transformers : revenge of the fallen


2 minggu lepas,aku memberanikan diri pergi ke kl..hehe..pertama kali pergi ke kl separa sorang2 diri (sbb kwn aku yg nk pergi shah alam terpaksa naik bas sama dgn aku ke kl..tiket ke shah alam habis! hahaha).Tau ada yg akan gelak kt aku.Orang lain dh terer selok belok ke kl,jalan2 kt kl tp aku ibarat kucen liar yg diberi makan whiskas! kakaka..alah, biasa la tu.Takde yg nak diherankan.Aku asal pantai timur..Berkelana ke selatan menuntut ilmu.Lepas tu makan angin ke pantai barat..btol ke? hee

so, aku planning nk over night kt kl tu..oh ya, lupa pulak nk ckp.Aku pergi kl tu sbb nk jupe someone.hehe.. siapa lg..si luna tu la..siapa luna? ah buat2 tau jela! haha.. agak boring jgk la duk dlm bas nk buleh smpai ke kl tu.Dah la drebar bas bwk bas slow nk mampos.Siap menikmati keindahan alam lg.Bajet mcm bwk org pergi melancong.Nak tido pun x ngantok sgt.Jadi aku pun fikir la apa nak buat kt sana nanti sambil2 tgk org2 kt dalam bas tu.Mcm2 jenis ada.Perempuan yg nk jadi laki pun ada..siap ng rambut berkarat ala2 punk gitu.Laki dgn gaya rap nya..Pakai seluar besar siap buleh muat sorang lg dlm tu..hehe mcm2 gaya.Aku jgk yg slumber cool..haha perasan!

Fuhh..puas menanti akhirnya sampai jgk kt pudu.Jalan punya la jem.Bunyi hon sana sini.Agak2 nya mcm mana la org leh idop kt situ dlm suasana mcm tu eh..hm..kiri kanan penuh dgn kenderaan..org jalan sana sini.Mcm2 jenis ada hingga aku terfikir adakah aku masih di Malaysia negara islam..(hehe menusuk ke kalbu tuh!) Mat saleh xpyh ckp la.Merata tempat ada.Mcm negara dorng pulak.Pahtu bwk masuk wabak selsema babi.Huish! risau jgk aku.Mcm ni rupanya hentian puduraya.1st time aku menjejakkan kaki (actually tapak kasut asics aku) kt sini.wahhhh! ramai gle org kt sini.Jalan pun buleh tersentuh bahu..

Kt sana, Luna jemput aku.Kesian dia.Dah lama tnggu kt situ..Patutnya aku smpai lebih awal tp memandangkan drebar 'bas perlancongan' td bwk bas mcm naik basikal, so sepatutnya perjalananan just ambil masa 2 jam setengah (maybe dkt2 3 jam) jadi 4 jam lebih.WTH! 4 jam tu dh boleh sampai kuantan dh dari batu pahat.Dipendekkan cerita,malam tu aku & luna membuat keputusan drastik nk pergi nonton wayang transformers : revenge of the fallen.hehe..agak lewat aku bercerita pasal transformers neh kn? Woww! Best gile cerita tu..siapa2 x tengok lg memang rugi la.Memang berbaloi RM20 ntuk 2 keping tiket wayang tu kt Mines.Muvi start pukul 12.00 a.m.Fuhh..kekerapan kelopak mata aku berkelip masa nonton transformers ni mmg agak kurang berbanding masa aku dalam berkeadaan normal.hehe

Dari awal sampai tamat cerita tu mmg semuanya tidak membosankan.Plot ceritanya amat menarik tambahan pulak robot2 transformers yg dorang buat dengan teknik CGI (computer generated imagery) tu nmpak reallll sngt! mcm btol2 wujud je kt bumi ni.Seolah2 robot2 tu memang berlakon jgk ngan Shia LaBeouf (Sam Witwinky) & Megan fox (Mikaela).Mmg hebat pengarah muvi ni, Michael Bay.Agak2 nya bila la nk wujud pengarah filem kt Malaysia ni yg boleh menghasilkan muvi menggunakan teknik CGI mcm transformers ni.Ni tak, tau nak guna CGI tapi still nampak mcm wonderpets! kakaka







click images above to enlarge

Tngah syok duk layan cerita ni, buleh pulak kapel cina kt depan tu duk borak mcm kt pasar malam.Kalau setakat bisik2 tu takpe jgk.Ni ckp mcm sorang duk kt utara sorng duk kt selatan.Woiii diam la!! haa kn dh kena sound ngan org blakang tu.Aku pun sound jgk tapi dalam hati je la.hehe..Best tengok bumblebee beraksi.Alangkah bestnya kalau aku dapat memiliki sebuah kereta Camaro kuning yg buleh ber-transform jd robot.huu..Hati aku meronta2 nk beli model mainan bumblebee..hehe..Keesokkan harinya, kerana tidak dapat menahan perasaan bergelora untuk memiliki beliau, tanpa berfikir 2 kali aku trus singgah mesra kt petronas beli bumblebee level 2 dn harga Rm15.90..hahaha..Mainan ciput mcm ni buat aku rasa mcm kanak2 riang yg belum masuk tadika lg.Actually nak beli yg advance sikit, at least model yg level 3 punye (level 3 saiz die lg besar & lebih detail) tp mcm aku ckp td la, nmpak stesen petronas trus singgah beli.haha

0comments:

 

BACK TO TOP




Side Projects under mello's: Wow! Bundle | melloGraphy | mello says