Friday, July 24, 2009

oh AIMP!


Satu hari tu masa cuti semester hari tu, tngah layan lagu kt komputer, tiba2 aku didatangi adik aku tu..saja, tengok2 apa yang menarik lam pc aku neh.Masa tu aku masih guna winamp player ntuk dengar lagu.So adik aku tanya la tau x aimp2.Makhluk apanya aimp2 tuh..? spesis anugerah industri muzik kah..? Adala sikit kaitannya ngan muzik tp xde kena mengena pun ngan anugerah2 neh.AIMP2 tu act muzik player jgk.Mcm winamp..tp mestilah ada bezanya.


Mula2 tu aku ingat AIMP2 tu player biasa jah..sbb dihatiku masa tu the best music audio player is winamp.So,aku pun try la play lagu guna AIMP2.Best! visualnya menarik.Options dia pun pelik2.Lepas aku explore2 AIMP2 ni,aku dapati ada jgk la kelebihan AIMP2 ni berbanding winamp.Kalau winamp buleh bkk satu playlist jah dalam satu masa tapi len plak ngan AIMP2 ni.Kita buleh bkk bnyk playlists dlm satu masa mcm bkk new tab msa guna tnet.


Kalau tgk gmbar kt atas tu, ada 3 playlists yg aku bukk; default,malay & english..Kita jgk buleh rename playlists kita tuh bila2 masa ngan hanya right click kt title playlist kt situ & rename.Satu lg yg menarik pasal AIMP2 ni bila kita bukk folder lagu yg dimana dalam folder tu ada banyak lagi folder2 mengikut nama band ke kumpulan ke, AIMP2 ngan otomatik robotnya akan susun semua lagu2 td mengikut folder2 tuh siap dgn title nya skali. ahh! pendek kata cer tngk gmbar kt bwh ni.Susah pulak aku nak explen dgn tulisan2..haha


em..ada lg kot bnd2 yg menarik pasal AIMP2 ni tp aku malas nk explore.Mmg berbaloi & x menghampakan la ntuk digunakan.Kalau ada yang nak installer dia, buleh klik [sini]..wOw!

0comments:

 

Kembali ke atas




Side Project under mello's: Wow! Bundle