Tuesday, July 28, 2009

Bila aku eksiden


Petang semalam sepatutnya aku ke makmal seperti biasa.Tanpa sebarang masalah atau pun sekatan.Siapa tau apa yg akan berlaku nanti kn..? Masa tu aku kt bilik.Jam tangan menunjukkan 1.45 p.m.Lepak la dulu depan komputer sambil-sambil tunggu kawan aku datang.Aku tumpang kereta kawan sekelas ngan aku tu..Motor 125z aku tu kt kampung.Malas rasanya nk bwk ke sini skarang.Semester lepas aku pos motor aku tu kesini. Senang sikit nk gerak ke mana-mana.Takde la nyusah sngt kt kwn.Jap-jap pinjam motor..Tak pasal-pasal aku kena baling ngan helmet.hehee.. Tp aku tak pos motor aku ke sini skarang sbb fikir nk raya nanti la.Leceh la pulak beraya tanpa bini no 2 tu kn? hakhak..Nak jgk berhari raya bersama motor tersayang..hehehe

Masa tngah tunggu kwn aku tu datang, ntah la sbb apa aku rasa sedikit berdebar.Serius neh..Jantung ni berdenyut laju sikit dr denyutan normal.Ahh..mungkin takde pape kot.Hujan renyai-renyai kt luar.Tengok jam 5 minit lg nk pukul 2..aihh..dh lewat neh.So, aku pun siap-siap la ready kt luar rumah sewa aku neh.Tak lama kemudian kwn aku tu sampai.Kami berempat dalam kereta tu.Aku kt seat belakang ngan kwn aku sorang lg.Dah lewat ni.Nasib baik petang ni yg jaga lab En.Megat.hehehe.. En.Megat seorang yg pemurah hati..kakaka mampos aku kalau En.Megat terbaca neh.Tapi agak rushing jgk la sbb dah lewat.Tak best la pulak start wat eksperimen kt lab lewat-lewat sedangkan org lain dah mula dh.

Universiti aku sekarang ni tengah naik taraf.Dulu jalan raya tp skarang dh jadi mcm highway.Library 6 tingkat in progress.Maybe tahun depan siap.Jalan-jalan diturap semula.Bangunan-bangunan dicat baru.Kt dataran siswazah tu siap ngan replika kapal terbang lg..Kt dalam siap ada signboard celcom upax la..Jangan isap dadah la..Bangga aku dibuatnya.Bukan apa.Sejak aku masuk ke universiti ni pada tahun 2006 kalau tak silap aku la,baru sekarang aku br dpt feeling mcm duk blaja kt sebuah universiti.hehe..bukan aku sorang je ckp gitu.Kwn-kwn aku budak-budak se-batch ngan aku pun ramai ckp gitu.ampunnnn..kakaka..Tapi masjid jgk yg tak berubah.Ttp maintain cool..Comel je seciput kt tengah tu.Sampai tak cukup ruang setiap kali nk smayang jumaat.Ni pengalaman aku masa tinggal kt hostel dulu la.Sekarang tinggal kt rumah sewa luar kampus induk.Biasala senior.wawawaa

Woops! Dah lari dr tajuk aku neh.Ok,berbalik kepada cerita td.Kami berempat agk rushing la sbb dh lewat kn.Pandu kereta pun laju la sikit.Lab area tu kt kawasan simpang 4 kt dlm kampus tu.Agak luas la..Label jalan nya je yg kecil.Jalan gitu biasanya kalau kt bandar dh ada traffic light.Paling kurng pun ada roundabout.Kwn aku ni bwk kete lam keadaan rushing la..Sambil-sambil borak ngan kwn aku lg sorang kt sbelah tu.Aku kt blakang pulak tngah syok menikmati panorama skeliling...hehe..Tiba-tiba kwn aku kt depan ni menjerit."KERETA! KERETA!" Belum sempat aku menghabiskan pusingan kepala aku ke depan, dengan momentum yg agak kuat,aku terpelanting ke depan.Err..maksud aku terpelanting ke kerusi kt depan aku la.Bukan sampai ke depan dashboard kete tu.Sakit gle..Jantung bagai stop seketika.Dup dap dup dap..



Tempat kejadian


Aku nengok kwn aku yg kt sebelah ni..Tersengih dgn darah kt gusi..Mata merah menyala sbelah.Skali tngk mcm drakula daa..kakakaka.. Ahh, kereta yg aku naik tu terlanggar kereta sorang pakcik yg kebetulan lalu kt depan tu.Kereta kwn aku ni rosak teruk jgk.Hancur kt depan.Berasap sikit.Cepat je kuar kereta.Mana la tau kot-kot yg benda yg lebih trok lg brlaku.Kereta pakcik tu (oops! actually pakcik tu maybe salah sorang staf uni or lecturer owner cafe kt sini) boleh tahan troknya..Kemik pintu blakang kereta naza dia.Panas hati jgk pakcik tu.Mg salah kitorang.Adoii..berbenjol-benjol tulang keting aku.Tp best bila picit tekan-tekan kt benjol tu.Rs mcm makan gula-gula sweetsour la.Mula-mula rasa masam tp geram gk nk rasa.hahaha exotic sngguh aku ni.Patah kah tulang keting aku ni? Ketuk sikit.Konon-konon nya nk tau patah ke tak la.Nasib baik tak jadi pape.Stakat luka,kulit menggelupas berdarah sikit je..

Warghh! Agak terasa jgk tekanan dlm kepala ni.Dah 2.15 p.m..Mmg sudh lewt..Tapi aku ttp pegi ke lab ptg tu.Mana boleh ponteng.Aku kan pelajar yg x suka ponteng walaupun dlm keadaan gitu.hehehe..So jalan kaki ke lab sbb kereta kwn aku tu dh rosak.Dekat je lab tu ngan tmpt kitorang eksiden.Masuk je lab cepat-cepat explen kt En.Megat.Buat muka tengah menderita sikit.hehe...So lab petang tu diteruskan seperti biasa.


Selingan :


Ni la yg kitorang main masa dlm lab..Berserabut minda nak-nak lepas eksiden! hahaha




5comments:

Post a Comment

 

BACK TO TOP




Side Projects under mello's: Wow! Bundle | melloGraphy | mello says