Wednesday, July 22, 2009

Accident oh eksiden!


Malam kelmarin lebih kurng pukul 9.20 p.m.,lepas makan mlm nsk putih dgn sardin dlm tin (huhu!), aku keluar la kejap..ada barang nk beli kt kedai.Odw nk ke kedai tu tengok2 ramai je orang kiri kanan kt tepi jalan.Huishh! ada perhimpunan tunjuk perasaan ke? hehe..So, aku pun buat2 la muka menyibuk sikit, stop jgk kt tepi jalan tu.Rupa-rupa nya ada accident kt situ.Sebuah kerete viva dgn motor.Teruk jgk aku tngk motor ngan kereta tu.Bahagian depan kereta tu remuk.Motor tu x pyh ckp la..Siap ditindih kereta tu lg.Mcm mana la agaknya kereta tu buleh naik tindih atas motor tu eh..hmm.. Masa aku sampai kt situ, orang yg terlibat dgn accident tu dh xde..maksud aku xde kt situ la.Maybe dh diangkut ke hospital kot..Orng ramai pulak berkumpul ramai2 kt situ mcm nengok persembahan badut main belon kt tepi jalan..hehe



Aku pun dengan muka bodonya snap beberapa keping gmbar ngan hp sony ericsson G705 3.5 pixels aku tuh..hee..foto agak blur sbb cahaya kurang nak2 aku guna night mode.Ingat nak g tengah jalan snap gmbar ngan lebih dekat tp aku takut org ckp aku ni perasan reporter plak! kakaka.. Lama jgk aku kt situ.Sambil2 tgk gelagat org kt sekeliling.Ada yg ambil video la..Jalan kt situ pun jd sesak sikit.Mana x sesaknya, kenderaan yg lalu lalang asyik slowkn knderaan dorang bila lalu kt tmpat accident tu.Dari jauh bukan main laju lg..Sampai situ trus slow sambil toleh menoleh..hm..aku terfikir, mcm mana la keadaan org yg accident tu.InsyaAllah semuanya selamat.Aku tgk2 jgk kt atas jalan tu..Mana tau kot2 ada darah melimpah tp mcm xde pun..Minyak petrol motor tu penuh la kt atas jalan tu.





Hari tu br je sorang budak satu universiti ngan aku meniggal sbb accident..Bwk motor jgk..siapa kah dia masih x aku ketahui.Al-fatihah untuk arwah..kepada yg bwk motor atau apa2 kenderaan sekalipun, pandu la dengan berhemah..pakai seat belt,helmet dgn ketat..Pandu la perlahan2..Biar lambat asalkan selamat! ahakss..Insaf rasa di jiwa.Pernah jgk aku bwk motor 125z merah aku tu 160km/h..hehe..tapi kt highway la..tp kt mana2 pun buleh accident even kita sorang diri.Yang penting, pandu la dgn berhemah, gunakan helmet yg selamat mengikut piawaian keselamatan yg btol dan check kenderaan kita tu biar semua berfungsi ngan baik..huhh bernasihat la pulak..hee

3comments:

Post a Comment

 

BACK TO TOP




Side Projects under mello's: Wow! Bundle | melloGraphy | mello says